«Un restaurant caníbal a Berlín», CATALUNYA RÀDIO

Cuinar va ser el nostre primer acte de cultura; ens va fer humans i ens va socialitzar.  “Un restaurant caníbal a Berlín” vol reivindicar que la gastronomia és cultura. Cada diumenge, a la una del migdia, Paula Molés convida al restaurant caníbal persones que ens expliquin per quin motiu la gastronomia va molt més enllà del simple fet d’alimentar-se. Historiadors, cuiners, antropòlegs, músics, enòlegs, crítics, arquitectes, periodistes, escriptors entraran al restaurant caníbal… i qui sap si en sortiran. Tindrem molt present l’actualitat, seguirem les tendències a les cuines i als mercats, però no ens oblidarem de l’origen de tot plegat. 

El restaurant, que va obrir el setembre del 2018, continua amb els seus proveïdors habituals: el periodista Salvador Garcia-Arbós, la sommelier Clara Antúnez, el dissenyador Óscar Guayabero i el llibreter Nacho Borraz. I aquesta temporada s’hi suma el periodista Marc Casanovas, que ens parlarà dels temes que generen més debat al voltant d’una taula. A ell el saludarem des de Harvard, als Estats Units, seu del MIT (Massachusetts Institute of Technology).

En ple debat sobre com el canvi climàtic afectarà la nostra manera de menjar, Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, ens recorda cada setmana els productes de temporada i proximitat que hem de comprar, cuinar i menjar. Els ganivets esmolats del restaurant caníbal els porta Philippe Regol, el nostre crític de capçalera, que aquest any ens fa la crítica dels restaurants que visita i també ens dona les claus per saber identificar les virtuts d’un bon plat. Al “Nyap o top?”, amb Gerard Jubany, posarem a prova el paladar de personatges coneguts tastant estranyeses. I a la propina de la cuinera Maria Nicolau, aquesta temporada s’hi sumen pagesos i pageses del territori, que ens fan la crònica de la seva vida al camp.

Si voleu estar al dia de tot el que fem, seguiu-nos a tuiter @canibalberlin, a Instagram, a Spotify i sobretot, al web del programa «Un restaurant caníbal a Berlín»

 

Equip caníbal: Gemma Safont-Tria, Susanna Ortega, Sílvia Andrés, Josep Maria Campillo, Gerard Jubany i, una servidora, Paula Molés