Can Pizza Prat

Visito el Prat de Llobregat per menjar una pizza. El món al revés. Però hi tornaria. El local ve avalat pels germans venecians del Xemei, un dels millors italians (diuen) de la capital catalana. Excel·lència en el producte, massa perfecta, ingredients de primera i ambient casolà i campestre. Si fa bon temps, pots estar a fora al costat d’una olivera, tocat pels rajos del sol i la brisa del Prat. A Can Pizza respecten la pizza!

can-pizza-prat

Massa

No és una massa que es pugui doblegar, aguanta l’horitzontalitat un cop tallada. De mossegada cruixent i agradable. De mitjana fermenta 72 hores dintre de la nevera, tot depenent de la humitat. La fermentació no és una menudesa: ho notem en la digestió. Gens pesada, amable. Isaac Aliaga, un dels tres socis de Can Pizza junt amb Max i Stefano Colombo, diu que la seva pizza no és ni napolitana ni romana. Ells han trobat la seva proporció mesclant 5 tipus de farina diferent. Mig any provant diferents farines per trobar la fórmula per una massa fina i cruixent amb crosta esponjosa.

Forn

Fa poc a Can Pizza han comprat un forn giratori que, m’explica l’Isaac, “és un gran invent i els facilita la feina”. Les branques són d’alzina més una mica d’olivera i ametller. La pizza està 3 minuts al forn, gairebé 4. La prova també que no és napolitana, la més ràpida de totes amb uns 40 segons de cocció.

… i la margarita (la prova del 9)

Hauré de tornar a Can Pizza per fer la prova del 9. Aquell dia vaig demanar “The italian job” amb ruca, pernil salat, xerry, parmesà i la inefable burrata. La salsa de tomàquet és de la marca italiana La Torrente però està tunejada amb sal, pebre, alfàbrega i alguna herba aromàtica més. Cada dia Mammafiore, que és un distribuïdor de productes italians, els hi porta alguns dels ingredients italians imprescindibles.

Preu

Està al Prat però té preus de Barcelona. 8,50 la margarita i 12,50 la majoria.

Ambient

Agradable, mediterrani, s’hi podria rodar un anunci d’Estrella Damm… Si busques la pizzeria la trobaràs de seguida, la façana porta unes lletres vermelles enormes sobre un fons blanc on es pot llegir “Can Pizza”.

Alguna cosa més?

I tant! A la carta trobareu entrants…. Nosaltres abans de la pizza vam provar els calamars arrebossats amb sàlvia i llimona. Ens expliquen que un dels altres hits, més enllà de la pizza, és el carpaccio de porchetta. El fan ells posant el porc 12 hores al forn i després tallat ben fi. Per cert, els germans Xemei obriran pizzeria a Barcelona en uns mesos.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Un Comentario

  1. Pingback: Frankie Gallo cha cha cha | Paula Molés

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Collita del 91

Blog gastronòmic i visual

In the Mood for Food

Gastronomía, recetas, alimentos, restaurantes, productos culinarios... desde Barcelona

Tramussos d'Àfrica

Menjar i gaudir

Omacatladas

Blog gastronómico de Rubén Galdón

Bocados de cultura

La gastronomía, con otros ingredientes

Curious Cook

La gastronomia és memòria, bàlsam i cultura. Té la capacitat de crear concòrdia i fer-nos perdre el món de vista. En els temps que corren, hauria de cotitzar a l'alça. Aquí trobareu alguns textos i molts àudios de tot el que vaig fent relacionat amb les coses del menjar.

El Chef ha muerto

Literatura negra gastronómica

Gastronosfera

La gastronomia és memòria, bàlsam i cultura. Té la capacitat de crear concòrdia i fer-nos perdre el món de vista. En els temps que corren, hauria de cotitzar a l'alça. Aquí trobareu alguns textos i molts àudios de tot el que vaig fent relacionat amb les coses del menjar.

jordiluque.com/

Otro sitio más de WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: