Com es produeix el foie-gras?

Hi ha pocs productes que estiguin tan ben valorats gastronòmicament parlant i alhora siguin tan criticats com el foie-gras, el fetge de les oques i els ànecs engreixat gràcies a l’alimentació forçosa.

Viatjant al sud-oest de França i havent visitat un parell de granges a la regió del Perigord, he pogut constatar com d’arrelada està la cultura del foie-gras, una feina artesana que es realitza amb passió. Us ho explico aquí, en aquest reportatge publicat a Catalunya Ràdio.

A Catalunya també tenim granges de foie-gras. Una experiència ben diferent però igualment interessant. Collverd és una de les empreses amb més tradició i és la segona productora a Espanya després de Martiko, a Navarra. Al programa Estat de Gràcia, de Catalunya Ràdio, vaig poder parlar d’aquesta experiència i explicar com es produeix el foie-gras des de l’inici, amb uns pollets acabats de néixer, fins al final, amb el producte ja envasat per vendre, passant pel controvertit gavatge. Aquí teniu l’àudio!

 

Aquí us deixo algunes imatges de la visita a Collverd, a Vilamalla (Girona).

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

 

 

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Collita del 91

Blog gastronòmic i visual

In the Mood for Food

Gastronomía, recetas, alimentos, restaurantes, productos culinarios... desde Barcelona

Tramussos d'Àfrica

Menjar i gaudir

Omacatladas

Blog gastronómico de Rubén Galdón

Bocados de cultura

La gastronomía, con otros ingredientes

Curious Cook

La gastronomia és memòria, bàlsam i cultura. Té la capacitat de crear concòrdia i fer-nos perdre el món de vista. En els temps que corren, hauria de cotitzar a l'alça. Aquí trobareu alguns textos i molts àudios de tot el que vaig fent relacionat amb les coses del menjar.

El Chef ha muerto

Literatura negra gastronómica

Gastronosfera

La gastronomia és memòria, bàlsam i cultura. Té la capacitat de crear concòrdia i fer-nos perdre el món de vista. En els temps que corren, hauria de cotitzar a l'alça. Aquí trobareu alguns textos i molts àudios de tot el que vaig fent relacionat amb les coses del menjar.

jordiluque.com/

Otro sitio más de WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: