Fermentem? La meva experiència amb el xucrut

Vaig descobrir Rooftop Smokehouse fa uns quants anys. Una gent curiosa, amb trets nòrdics, tocats pel sol i apassionats que fumaven peixos i carns utilitzant un antic barril de vi. I no només era curiós observar-los, sinó que tot el que feien estava boníssim. En aquest article explicava el poder del fum i en aquest altre, la seva interessant proposta de foodtruck, que ara ja té una versió sense rodes.

Rooftop Smokehouse transmeten passió per allò que fan. Potser per això, a banda de vendre els seus productes i d’oferir un espai on poder tastar-los al carrer Rera de Palau, 4, ofereixen cursos en què ensenyen com fumar aliments, com fer salsitxes o com elaborar fermentats. A més, es poden penjar la medalla d’haver acollit a sopar a George Clooney i a Talaia Balsam.

En aquest article, el Pòstit de Catalunya Ràdio, us explico la meva primera experiència amb la fermentació més bàsica, la de la col, coneguda popularment com a xucrut. Aquí us deixo algunes fotografies, una seqüència-resum d’aquell curs de tres hores a la Fàbrica Lehmann, seu de Rooftop Smokehouse.

Fermentar és apassionant, és posar-te en contacte amb el món viu i microscòpic que ens envolta!

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

In the Mood for Food

Gastronomía, recetas, alimentos, restaurantes, productos culinarios... desde Barcelona

Tramussos d'Àfrica

Menjar i gaudir

Omacatladas

Blog gastronómico de Rubén Galdón

Bocados de cultura

La gastronomía, con otros ingredientes

Curious Cook

La gastronomía es memoria, pasión y cultura. También esconde ideas e intenciones... y sobre todo es diversión. "El que hem menjat", lo que comemos y lo que comeremos, aquí y más allá, tienen cabida en este blog.

El Chef ha muerto

Literatura negra gastronómica

Gastronosfera

La gastronomía es memoria, pasión y cultura. También esconde ideas e intenciones... y sobre todo es diversión. "El que hem menjat", lo que comemos y lo que comeremos, aquí y más allá, tienen cabida en este blog.

jordiluque.com/

Otro sitio más de WordPress.com

A %d blogueros les gusta esto: